Splošni pogoji poslovanja

Podatki o podjetju:
FOODIUM trgovina d.o.o.
Milje 89
4212 VISOKO
matična številka: 7221045000
davčna številka: SI75152983, zavezanec za DDV

Splošni pogoji poslovanja podjetja Foodium d.o.o., so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Ponudnik je spletna trgovina Foodium na spletnem mestu foodium.eu/spletna-trgovina in je del podjetja Foodium d.o.o., ki upravlja s spletno stranjo in omogoča kupcu povezavo z izbrano spletno trgovino, da opravi svoj spletni nakup.

Upravljavec osebnih podatkov je podjetje Foodium d.o.o. Osebni podatki so podatki, ki jih kot osebne podatke opredeljuje Zakon o varstvu osebnih podatkov.

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine Foodium, pravice in obveznosti kupca spletne trgovine in tudi same spletne trgovine ter urejajo poslovni odnos med spletno trgovino in kupcem. Kupca zavezujejo splošni pogoji poslovanja, ki so veljavni v trenutku nakupa na spletni strani Foodium (oddaje spletnega naročila z obveznostjo plačila).

Obiskovalec spletne trgovine je ob oddaji naročila z obveznostjo plačila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost in strinjanje z njimi.

1. Vrste uporabnikov

Za nakup registracija ni potrebna. Pravico do nakupa v spletni trgovini Foodium imajo gostje, ki opravijo hitri nakup in se pred nakupom ne rabijo registrirati.

Dostopnost informacij.
Družba Foodium d.o.o. se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.
 • 2. Ponudba artiklov in cene

  Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini Foodium ažurirajo in spreminjajo. Cena v spletni trgovini Foodium je enaka tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine. Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

  3. Naročilo in cene

  Kupoprodajna pogodba med družbo Foodium d.o.o. in kupcem je v spletni trgovini Foodium sklenjena v trenutku, ko družba Foodium d.o.o. kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Foodium kot za kupca.
  Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Foodium-a in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.

  4. Rok dostave

  Blago, ki se ponuja na spletni strani Foodium je na voljo za dostavo samo v Sloveniji, pod pogojem, da je blago predmet tekočih zalog (t. j. blago je na voljo do izčrpanja zalog). Naročeno blago je možno dostaviti izključno na naslov dostave znotraj Slovenije. Spletna trgovina prejema naročila 24 ur na dan. Vsa naročila prejeta od ponedeljka do petka do 15:00 ure bodo obravnavana še isti dan. Naročila prejeta po 15:00 uri bodo obravnavana naslednji delovni dan. Naročila prejeta ob sobotah, nedeljah in praznikih bodo obravnavana prvi naslednji delovni dan. V primeru, da izdelek v času naročanja ni več na zalogi se rok dobave podaljša na 14 delovnih dni oziroma skladno z rokom dobave blaga iz strani dobavitelja prodajalcu oziroma se o dobavi blaga prodajalec uskladi s kupcem.

  Kupec in prodajalec se lahko o drugačnih pogojih dostave tudi osebno dogovorita.

  5. Način plačila

  Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob prevzemu (pošiljko dostavi dostavna služba)
 • z nakazilom na račun družbe Foodium d.o.o. (po ponudbi / predračunu).
 • 6. Izdaja računa

  Družba Foodium d.o.o. po dostavi in plačilu naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

  5. Način plačila

  Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob prevzemu (pošiljko dostavi dostavna služba)
 • z nakazilom na račun družbe Foodium d.o.o. (po ponudbi / predračunu).
 • 6. Vrednosti boni Foodium

 • Vrednostni bon je darilna kartica, ki ga družba Foodium d.o.o. proti plačilu pošlje kupcu v fizični ali elektronski obliki. Vsak darilni bon je označen s svojo kodo (unikatno serijsko številko), prodajalec pa ga je zavezan sprejeti kot plačilo za nakup prek spletne trgovine Foodium.
 • Vrednostni bon je moč kupiti v spletni trgovini Foodium. Za nakup darilnega bona veljajo enaka določila pogojev poslovanja kot za nakup drugih artiklov. V primeru, da potrebujete vrednostni bon takoj lahko za pomoč pišete na info@foodium.eu Veljavnost darilnega bona je 6 mesecev od izdaje bona, razen v primeru, ko je na bonu to drugače označeno.
 • Menjava vrednostnega bona za gotovino ni možna. Bon je unovčljiv le v celotnem znesku. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti bona, mora imetnik bona razliko doplačati. Vrednost nakupa mora biti višja od vrednosti bona.
 • Znotraj enega spletnega naročila vam omogočamo sočasno uporabo več vrednostnih bonov in ene kode za popust.
 • 7. Postopek nakupa

  1.  Izbira izdelka: Na spletni strani http://shop.foodium.eu izberite izdelek in kliknite “Dodaj v košarico”. Sistem te obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želite nadaljevati nakupovanje, kliknite levo povezavo “Nadaljuj z nakupovanjem”in se vrnete nazaj v spletno trgovino. Če želite zaključiti nakup, kliknite desno povezavo “Zaključi nakup” in sistem vas pripelje v nakupovalno košarico.
  2. Odstranitev izdelka iz nakupovalne košarice: V košarici pod opisom produkta, se nahaja gumb odstrani. S pritiskom boste odstranili izdelek iz košarice.
  3. Nakupovalna košarica: Za dokončanje naročila morate izpolnite potrebna polja.

 • Naslov za dostavo: Posredovati morate zahtevane podatke, ki so označeni z rdečo zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in tel.številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka.
 • Način plačila: Izbira se lahko med dvemi načini plačila: Plačilo po povzetju in plačilo po predračunu.
 • Kuponi in darilne kartice: Če ima uporabnik veljaven kupon za popust ali darilno kartico jo vpiše v ustrezno polje in kliknite gumb potrdi.
 • Pregled naročila: Prikazani so izdelki, ki joh je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek poštnine, vrednost DDV-ja in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.
  4. Zaključek naročila: Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb “Oddaj naročilo”. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst “Vaše naročilo je bilo uspešno. Hvala vam za nakup! Številka vašega naročila je xxxx”
 • 8. Postopek obveščanja o nakupu

  • Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto.
  • Družba Foodium d.o.o. lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.
  • Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da na zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila.
   • V primeru, ko kupec odstopi od naročila/pogodbe, nosi po Zakonu o varstvu potrošnikov (6. odstavek, 43.č člen) vse neposredne stroške, ki nastanejo z dostavo (v primeru, da kupec naroči izdelke v spletni trgovini in nato zavrne oz. ne prevzame dostavljenega blaga, ponudnik zaračuna dostavo po prevoženi kilometrini od skladiščnega mesta ponudnika, do naslova dostave po tarifi 0,35 EUR/km) in obdelavo naročila.
   • Potrošnik ob vračilu blaga zaradi reklamacije pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe. 
  • Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.
  • Kupec prevzame lastninsko pravico nad vsemi naročenimi izdelki takrat, ko prodajalec prejme celotno plačilo naročenega blaga s strani kupca, vključno s stroški dostave.

  9. Varovanje osebnih podatkov

 • Družba Foodium d.o.o. navedene osebne podatke uporabi za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo z uporabnikom.
 • Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
 • Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.
 • 10. Komunikacija

  Družba Foodium d.o.o. bo z uporabnikom stopila v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

  • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
  • pošiljatelj bo jasno razviden,
  • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.
   Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih: 
  • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
  • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo Foodium izrecno spoštovala.

  11. Ocene, mnenja in priporočila

  • Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.
  • Družba Foodium d.o.o. omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih prodajalec pregleda. Družba Foodium d.o.o. ne bo objavila mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po oceni družbe ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.
  • Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in družbi Foodium d.o.o. dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Družba ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu družbe Foodium d.o.o., vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na družbo Foodium d.o.o.

  12. Pravno obvestilo

  Spletna trgovina Foodium in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

  13. Omejitev odgovornosti

  Družba Foodium d.o.o. po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da Foodium d.o.o. včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo Foodium d.o.o. kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

  14. Izključitev odgovornosti

  Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

  15. Pritožbe in spori

  Družba Foodium d.o.o. spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov. Foodium d.o.o. se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.
  Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@foodium.eu. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Družba Foodium d.o.o. bo v petih delovnih dneh potrdila, da je prejela pritožbo, sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala in ga vseskozi obveščala o poteku postopka.

  Košarica povpraševanj